Ako chrániť Zem? Radia žiaci zo Sklalice

V rámci projektu  Zmena klímy sa netýka. Naozaj?  projektový tím navštevuje základné a stredné školy, aby so žiakmi a študentmi zdieľali poznatky o ochrane životného prostredia. Naposledy sa takéto stretnutie uskutočnilo v Skalici, kde piataci, budúci športovci,  zo ZŠ  Mallého 2 prostredníctvom interaktívnych hier premýšľali o skvalitnení životného prostredia. Počas vyučovacej hodiny žiaci pracovali v skupinách, kde mali možnosť porovnať si svoje postoje a názory.

Strávený čas sme uzavreli spísaním aktivít, ktoré znečisťujú okolie a krokov, ako zmierniť dopad stáleho spoločenského vývoja na životné prostredie. Tím SKCH sa napríklad dozvedel, že aj ponorky a vzdušné balóny patria ku majoritným  znečisťovateľom životného prostredia. Dozvedeli sme sa, že mladí aktivisti sa správajú zodpovedne voči svojmu okoliu, napríklad, ak idú  do lesa,  obaly zo sladkostí nenechávajú na čistinke, ale zabalia ich a vyhodia do najbližšieho smetiaka. Častokrát zopakovali, že pálenie trávy môže spôsobiť rozsiahle škody, keďže  väčšina z nich už zažila  rušný večer, kedy sledovala rýchly zákrok hasičov.  Spomenuli aj šetrenie vody a energie. S projektovým tímom sa dohodli, že sa v budúcnosti opäť niekedy stretnú, napríklad, aby ukázali vypestované slnečnice, ktoré zasadili pri príležitosti Dňa Zeme.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


7 − tri =

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>