Zmena klímy sa dotýka aj budúcich športovcov z Košíc

Niektorí utekajú, lebo majú strach zo psa, ktorý cerí na nich zuby. Niekto si ide večer zabehať, aby prefiltroval myšlienky z celého dňa. A podaktorí bežia preto, aby tak vyjadrili solidaritu voči tým, ktorí  nemajú dostatočný prísun jedla, alebo vody.  Mladí, budúci športovci zo športového gymnázia (Tr. SNP 104) sa rozhodli podporiť iniciátivu – Beh za klimatickú spravodlivosť. Počas Dňa Mesta Košíc (2.5.2012) sa zapojili ” VSE CITY RUN 2012.”

Správa od učiteľky A. Kmeťovej (zodpovedná za projekt Zmena klímy sa ma netýka. Naozaj?)

Dňa 2.5.2012 sme sa ako škola zapojili v rámci Dňa mesta Košíc do akcie:  ” VSE CITY RUN 2012″.  Išlo o 5. ročník podujatia s prvkami športového zápolenia, hudobnej zábavy, relaxu a benefície. My so študentami Športového gymnázia v Košiciach, Tr. SNP 104, sme sa zúčastnili na benefičnom behu, ktorý meral 4 kilometre /2 kolá po 2 kilometre/. Väčšina zúčastnených študentov dobehla do cieľa, časť z nich zvládla len polovicu. Spoločnými silami  zvládli 70 kilometrov. Aj napriek všetkému im patrí poďakovanie a uznanie za ich výkon. Do behu sa zapojila aj p. Sokolová, vychovávateľka v ŠI, ktorá úspešne dobehla do určeného cieľa. Pred samotným behom prebehla so študentami  diskusia o dôležitosti zdravého životného štýlu, dodržiavania pitného režimu, ktorý žiaľ v niektorých krajinách nie je možný.  Ľudia trpia nedostatkom základných životných potrieb, ktorých nevyhnutnou súčasťou je  voda. Hlavných cieľom našej aktivity bolo zapojenie sa do Projektu KZ – Beh za klimatickú spravodlivosť, a tak zvýšiť povedomie mladých o tom, ako vplýva naše správanie sa ku životnému prostrediu na juh planéty, zaangažovať ich v boji za klimatickú spravodlivosť, vzbudiť v nich záujem a solidaritu voči rovesníkom v subsaharskej Afrike.

Poradové číslo Meno a priezvisko Počet ubehnutých kilo/ metrov
1 Adam Smolenický 4 km
2 David Antal 4 km
3 Matej Kováč 4 km
4 Libor Moskaľ 4 km
5 Eva Styrančáková 2 km
6 Katarína Bodnárová 2 km
7 Timotej Kravec 4 km
8 Adrián Szánky 4 km
9 Lenka Petrušová 2 km
10 Henrieta Nagyová 2 km
11 Anežka Konkoľová 2 km
12 Miroslava Lešňanská 2 km
13 Kristína Telišková 2 km
14 Zuzana Kičurová 2 km
15 Rita Bernátová 2 km
16 Richard Sedlák 4 km
17 Oliver Koncz 4 km
18 Patrik Palušák 4 km
19 Erik Erdész 4 km
20 Kristián Terebeši 4 km
21 Dávid Medvec 4 km
22 Helena Sokolová 4 km
23
Celkový počet ubehnutých kilo/ metrov: 70 km


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


× štyri = 28

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>