Život v Ugande

Niektoré deti na Slovensku sa ráno zobudia na mamin hlas, ktorý naliehavo oznamuje, že raňajky sú na stole, a otec ich čaká pred domom, aby ich zaviezol do školy. Veľa rovesníkov v Ugande ráno vstanú a idú do školy. Darmo by čakali na milé štuchnutie mamy a voňavý chlebík na stole, či naštartovaný motor otcovho auta čakajúci pred domom, aby nasadli a vyrazili do školy. Stará mama robí čo môže, aby mali aspoň nejaké príjemné spomienky na detstvo.

Slovenská katolícka charita (SKCH) pri príležitosti návštevy terénnych pracovníčok v Ugande, Catherine Riria a Margity Kačányovej, zorganizovala  stretnutia so žiakmi a študentmi základných a stredných škôl. Na severe Ugandy, v oblasti Adjumani,  s poverením SKCH dohliadajú na stavbu centra pre deti nakazené HIV a choré na AIDS. Na základe vlastných zážitkov, skúsenosti sa snažia mladým priblížiť životné podmienky rovesníkov v Ugande, kultúru, tradície.

Zoznam navštívených miest:

Školy: