Život v Ugande

Niektoré deti na Slovensku sa ráno zobudia na mamin hlas, ktorý naliehavo oznamuje, že raňajky sú na stole, a otec ich čaká pred domom, aby ich zaviezol do školy. Veľa rovesníkov v Ugande ráno vstanú a idú do školy. Darmo by čakali na milé štuchnutie mamy a voňavý chlebík na stole, či naštartovaný motor otcovho auta čakajúci pred domom, aby nasadli a vyrazili do školy. Stará mama robí čo môže, aby mali aspoň nejaké príjemné spomienky na detstvo.

Slovenská katolícka charita (SKCH) pri príležitosti návštevy terénnych pracovníčok v Ugande, Catherine Riria a Margity Kačányovej, zorganizovala  stretnutia so žiakmi a študentmi základných a stredných škôl. Na severe Ugandy, v oblasti Adjumani,  s poverením SKCH dohliadajú na stavbu centra pre deti nakazené HIV a choré na AIDS. Na základe vlastných zážitkov, skúsenosti sa snažia mladým priblížiť životné podmienky rovesníkov v Ugande, kultúru, tradície.

Zoznam navštívených miest:

Školy:
22.3. – ZŠ Vrútocka – Bratislava, ZŠ – Jakubov
23.3. – Súkromná hotelová akadémia – Stará Turá
26.3. – Gymnázium sv. Uršule – Bratislava
27.3. – Obchodná akadémia – Nitra
28.3. – Gymnázium – Myjava
29.3. – ZŠ Pavla Horova – Devínska Nová Ves

Farnosti:
26.3. – Prievidza
27.3. – Trnava
29.3. – Kúty
30.3. – Chynorany, Bošany
31.3. – Spišská Kapitula
1.4. – Kostol najsvätejšej Trojice – Bratislava
4.4. – Nové Mesto nad Váhou

Diskusie pre verejnosť:
1.4. – Quo Vadis
2.4. – UPC
3.4. – KC Dunaj

Média:
Lux, rozhovore pre SME, Lumen

Fotogaléria



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


sedem × 3 =

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>