Symbolický ohňostroj solidarity 2009

Dva dni pred Vianocami Slovenská katolícka charita organizovala v rámci kampane “Ohňostroj solidarity” sviečkový nápis. Akcia prebehla vo večerných hodinách na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Cieľom bolo vytvoriť z malých sviečok, ktoré zapaľovali okoloidúci ľudia, latinské slovo “Caritas”. Tento výraz je všeobecne známy ako slovo láska.

Biskupmi ohlásená kampaň už začiatkom adventu chce poukazovať na zodpovednosť pri nakupovaní zábavnej pyrotechniky počas vianočných a novoročných sviatkov. Časť peňazí vynaložených do častokrát prehnaných svetelných osláv Nového roku môže byť použitá na starostlivosť o starých a chorých ľudí, ktorí prežívajú tohtoročné sviatky sami.

Prvú sviečku prišiel zapáliť ordinár OZ a OS SR mons. František Rábek. Počas jednovečerného symbolického ohňostroja na námestí zamestnanci SKCH spolu s dobrovoľníkmi vyzývali okoloidúcich zapáliť sviečku, ktorú následne pridali do mozaiky slova Caritas. Každý záujemca dostal leták s informáciami o kampani a v prípade bližšieho záujmu ďalšie informácie o činnosti Charity a jej zariadení. Na zahriatie k rozhovoru sa bolo možné občerstviť šálkou čaju.

Celú mozaiku vo výške jedného metra a dĺžke štyroch metrov tvorilo 314 sviečok, ktoré všetkým zúčastneným odovzdali posolstvo lásky.

tri − 3 =