V Žiline študenti zabehli 231,6 km za klimatickú spravodlivosť

Študenti gymnáziá v Žiline sa zapojili do aktivity “Beh  za klimatickú spravodlivosť”, pričom 231,6 kilometrami prispeli k zväčšeniu kruhu solidarity, iniciatívy slovinského partnera, s cieľom dosiahnuť rovnaký počet kilometrov ako má rovník. Mladí žilinskí ekoaktivisti patria medzi mimoriadne výrazných bojovníkov za klimatickú spravodlivosť, participujú na všetkých pripravených aktivitách. Vnímajú, že dopad klimatických zmien sa týka naozaj všetkých.

Zodpovedný pedagóg, p. Laštíková, dodáva: “Beh sme uskutočnili 29.6.2012, kedy sa u nás v škole konal olympijský deň ( konáme ho každoročne). Chceli sme sa takto pripojiť k myšlienke behu a naplniť jej cieľ – zabehnúť dĺžku rovníka- našimi zabehnutými kilometrami.” Zoznam všetkých žiakov, ktorí sa zúčastnili behu,  je uverejnený tu.

deväť − = 8