Básne a eseje o globálnom otepľovaní

Téma globálneho otepľovania a ich dôsledkov  zaujala filmárov, maliarov, architektov. Projektoví tím sa snaží priblížiť tento závažný problém prostredníctvom rôznych aktivít a súťaží. V apríli sa na chvíľu stali filmármi, aby  sa podelili so svojimi postrehmi a názormi na dopady klimatických zmien.  V máji a v júni zasa športovci, aby podporili nielen svojich rovesníkov zo subsaharskej Afriky. Najčastejšia forma spätných väzieb bola plagát. Mnohé z nich sú uverejnené aj na našej webstránke.

Počas súťaže pri príležitosti celosvetovej akcie Hodina Zeme, mladí ekoaktivisti napísali aj zopár esejí. V júni,   študenti Gymnázia A. Sládkoviča z Banskej Bystrice (2.B a 2.C), pod vedením p. D. Kaňuka,  zaslali projektovému tímu súbor básní a esejí s leitmotívom globálneho otepľovania. Prepojením umeleckého smeru a prírodovednej tému vznikli krásne texty, ktoré si môžete prečítať tu.

2.B

2.C

plagát

 

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


4 − = tri

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>